Буковинський вісник
державної служби та місцевого самоврядування
 
« назад до переліку

05 грудня 2017
Сталі відомі претенденти на посаду голів об’єднаних громадах на виборах, що відбудуться в грудні

24 грудня на Буковині пройдуть вибори у чотирьох ОТГ: Новоселицькій міській, Кострижівській селищній, Вікнянській та Юрківецькій сільських. 
Чернівецька обласна організація Комітет виборців України спільно з консультантами РВ Асоціації міст України проаналізували склад кандидатів на посаду голів та депутатів рад об’єднаних громад, які відбудуться 24 грудня у Чернівецькій області.

 

У Новоселицькій ОТГ (19 тис. жителів) зареєстровано аж шість кандидатів на посаду міського голови:
- Іван Балацко, керуючий справами Новоселицької райради (від партії Наливайченка «Справедливість»);
- Георгій Нікітович, Маршинецький сільський голова (самовисуванець);
- Марія Нікорич, Новоселицький міський голова (самовисуванець);;
- Іван Попадюк, тимчасово не працює (ВО «Свобода»);
- Віталій Савка, адвокат (УКРОП);
- Ольга Цуркан, заступник голови Новоселицької райради (самовисуванець).

Також у цій громаді зареєстровано списки тринадцяти політичних партій, які висунули кандидатів у депутати до Новоселицької міської ради.


У трьох ОТГ Заставнівського району зареєстровано дев’ять кандидатів на посаду сільського (селищного) голови. Наймолодший кандидат на ці посади має 34 роки, найстарший – 57. Серед кандидатів двоє жінок та сім чоловіків.


У Вікнянській ОТГ(3,4 тис. жителів) чотири кандидати на посаду сільського голови. Від БПП «Солідарність» балотується Вікнянський сільський голова Ярослав Котик, від ВО «Батьківщина» - сільський голова з Брідок Любов Спіжавка. Також у цій громаді на посаду голови балотуються двоє самовисуванців: Іван Ковалюк (тимчасово не працюючий) та Олексій Савчук (електромонтер).


У Юрківецькій ОТГ (більше 10 тис. жителів) балотуються три кандидати на посаду сільського голови. Всі представники політичних партій: від ВО «Батьківщина» балотується Марія Смерчанська (Юрківецький сільський голова), від БПП «Солідарність» - Віталій Шафер (Ржавинський сільський голова), від ВО «Свобода» - Іван Апостолюк (депутат обласної ради).


У Кострижівській селищній ОТГ (4,5 тис. жителів) на посаду селищного голови балотуються два самовисуванці: Володимир Старко (діючий селищний голова) та Іван Димка (начальник відділу райради).


Вибори у громадах Заставнівського району (Вікнянській, Кострижівській таа Юрківецький) відбуватимуться на мажоритарній основі. Однак політичні партії беруть активну участь у цьому виборчому процесі: з 182 кандидатів у депутати цих рад 161 є представниками політичних партій, лише 21  - самовисуванцями. Найбільше кандидатів у депутати цих ОТГ висунула ВО «Батьківщина» - 62 осіб, Радикальна партія Ляшка – 29 кандидатів, БПП «Солідарність» 23 осіб та Аграрна партія – 19.

Відгуки: 
Немає відгуків

Додати новий відгук:
 Ваше ім`я:
 Текст відгуку:
 
Ірина Верещук: Чернівецька область є прикладом для формування ветеранської політики Соціальна підтримка учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць та членів їх сімей у 2023 році Наталія Алюшина: Реформи оплати праці на державній службі Анатолій Круглашов: Сумні роковини та уроки російсько-української війни Актуальні питання впровадження нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування Ольга Смалій: Громадянам, що мають певні сумніви щодо державної політики, потрібно вступати на посади державної служби і своїм прикладом демонструвати, як треба працювати Христина Марчук: Проєктний підхід у системі планувальних документів відновлення та розвитку територіальних громад Оксана Сакрієр: Наше завдання – вистояти, розвивати, перемогти Микола Ярмистий: Державна служба сконцентрувала свої зусилля на вирішенні нагальних проблем в період російської агресії Любов Кожолянко: Уряд розширив програму компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій безробітних Любов Нечипорук: Закон України «Про медіа» започатковує ґрунтовну реформу у медіагалузі Альбіна Грищенко: Про підвищення кваліфікації для державних службовців у 2023 році Для зручності клієнтів працює вебпортал електронних послуг Руслан Запаранюк: Буковина стала другою домівкою для тисяч українців Євгенія Блажевська: Волонтерська діяльність є одним із напрямів нашої роботи Іван Гешко: Робота спортивних структур в умовах війни Микола Ярмистий: Державотворчі погляди Тараса Шевченка Права та пільги внутрішньо переміщених осіб
Прихисток у Лужанах для вимушено переміщених осіб: рік роботи Христина Марчук: Робота органів місцевого самоврядування області в умовах воєнного стану Руслан Майданський: Новоселицька громада розширює міжнародні зв’язки Світлана Олексійчук: Навчаємо активну молодь та розвиваємо молодіжні простори Наталія Катрюк: Наш обов’язок – дати людям відчуття захищеності Олена Бадюк: Роль органів місцевого самоврядування у воєнний період на прикладі Глибоцької територіальної громади Соціальна згуртованість у громадах Михайло Савчишин: Виконуємо бюджет, забезпечуємо потреби мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб Василь Скрипкару: Виклики та випробування проявили нас як громаду максимально зібрану, згуртовану та націлену на перемогу Микола Ярмистий: Місцеві органи влади в умовах воєнного стану:повноваження та співпраця військових адміністрацій з органами місцевого самоврядування Світлана Олексійчук: Від початку війни наші волонтери працювали у режимі нон-стоп Ілона Факас: Права, пільги та гарантії внутрішньо переміщених осіб Віталій Мостовий: Сучасні канали комунікації місцевої влади з громадою Співробітництво територіальних громад: нові можливості для розвитку Анатолій Круглашов: Локалізація політичного чи політизація локального: випробування спроможностей місцевого самоврядування в Україні
Особливості захисту населення у випадку радіаційного ураження. Нормативно-правова база в сфері радіаційної безпеки Зиновій Бройде: Стратегічне бачення транскордонного розвитку транспортної інфраструктури через міжнародні пункти пропуску на українсько-румунському кордоні Світлана Сидоренко: Цифровізація як дієвий механізм взаємодії інститутів громадянського суспільства та органів публічної влади Анатолій Круглашов: "Європа: єдність заради безпеки" Ростислав Балабан: Реформа децентралізації в Україні Валентина Підгірна: Особливості функціонування суб’єктів туристичної діяльності Чернівецької області на сучасному етапі Фадей Яценюк: Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид українського народу Зиновій Бройде: Буковинський вузол транс'європейського транзиту Сергій Гакман: Вторгнувшись в Україну, росія порушила основи міжнародного права С.Троян, Н.Нечаєва-Юрійчук "ЧАЕС– ЗАЕС-2022: російський ядерний шантаж у дії" Наталія Нечаєва-Юрійчук, Сергій Троян: Українська відсіч тотальній російській агресії: Чотири місяці Наталія Нечаєва-Юрійчук: Творення чергових конспірологічних теорій через дискредитацію політиків Анатолій Круглашов: Перспективні завдання євроінтеграції України Сергій Гакман "9 травня: свято чи біль?" Сергій Троян, Наталія Нечаєва-Юрійчук "УКРАЇНА: ВІЙНА - ПЕРЕМОГА - ПАМ’ЯТЬ" Богдан Волошинський: Ми і наші прапори Наталія Бак "Фінансовий патріотизм і довіра: Вчора. Сьогодні! Завтра?" Наталія Нечаєва-Юрійчук: Боротися. Протидіяти. Ігнорувати Анжела Пасніченко: Як не впасти у паніку? Наталія Нечаєва-Юрійчук: Кожна дія має значення Володимир Тиліщак, Вікторія Яременко: Путін йде слідами Гітлера. Українці ж тримаються як британці Володимир Бойко: Нині Білорусь – ворог Олена Головіна: Зберегти людяність в нелюдських умовах життя! Ігор Недокус: Оцінки білоруських громадян та диктатора Лукашенка вторгнення Росії в Україну різні Сергій Федуняк: Для російських правителів ціна військової поразки – смерть
шукайте нас на facebook